Cikkek, szemelvények
Rövidebb és hosszabb írások, szemelvények

Vannak olyan esetek, amikor egy kapcsolatnál úgy érzed, hogy valami nem stimmel, de fogalmad sincs, hogy mit tegyél? Elengedd? Próbáld meg építeni / átépíteni?

Rendszeresen hallom ezt az új klienseimtől. Néha hosszabb, néha rövidebb "önmunka" áll mögöttük, hogy kiderítsék, miért esnek bele újra és újra ugyanabba a kellemetlen, vagy zavaró viselkedési mintába, vagy miért nyomasztják bizonyos dolgok, esetleg miért szoronganak látszólag ok nélkül...

Néha felvillanhat, hogy milyen jó lenne egy-egy emléket, kapcsolatot törölni a memóriánkból, mert fáj, vagy elszomorít, vagy dühit, vagy.... Az "Egy makulátlan elme örök ragyogása című film (https://port.hu/adatlap/film/tv/egy-makulatlan-elme-orok-ragyogasa-eternal-sunshine-of-the-spotless-mind/movie-59966 ) sztorijában ez a memóriatörlés...

Szeretettel ajánlom a figyelmetekbe A szeretet szimfóniája c. filmet és az általa ihletett, alábbi gondolatébresztő szösszenetet.

Filmajánló: "Váratlan szépség" - SZERETET, IDŐ, HALÁL... A legtöbb tettünk mögött ezek állnak. Szeretetre vágyunk, még több időt szeretnénk és félünk a haláltól.... innen indulnak a történet szálai és többek között megmutatja, hogy miként emelkedhetünk ezeken felül.
Ennek kibontakozása akár az egyik fontos munkamódszerem leírása is lehetne: a...

Minél szorosabb a kapcsolatunk valakivel, annál inkább hatással vagyunk egymás életére, annál inkább "érezzük a másikat". Ez a leginkább a szülő-gyerek esetben szembetűnő, de bármely más, kapcsolatban is előfordul. Ilyenkor annyira egymásra vagyunk hangolódva, hogy minden a másikat ért hatás bennünk is tükröződik valahogy (bennünk is kivált...

Telihold lévén impulzívabbak, indulatosabbak... lehetünk, nagyobb lendülettel megyünk bele mindenbe, ami néha azt jelenti, hogy nehéz fékezni ;) A dimanikus zenére ének, tánc segít építően felhasználni a nagyobb lendületet.
De hogyan tudjuk az indulatokat csillapítani? David R. Hawkins Tudatszintek meghaladása c. könyvből idézek:

Mára tudományos tény, hogy testünk üzeneteket küld (biofeedback), válaszokat ad, meg tudja mutatni - hitünktől függetlenül -, hogy adott dolog, helyzet okoz-e stresszt, vagy sem. Ezt használja fel a kineziológia. Pár szó róla: