Rólunk

Az életben minden KIEGYENSÚLYOZOTTságra törekszik!

2019. augusztustól megújult www.harmonizalas.hu oldalunk, a legfrissebb információk már ott találhatók!  

Széplaki Viktória, Viki

Már tini korom óta érdekel minden, ami természetes! Elég hamar elkezdtem kutatni a belső és külső harmónia titkát. Elérésére különböző technikákat kezdtem használni (pozitív gondolkodás és önértékelés kialakítása, rendszeres mozgás, egészséges táplálkozás, önfejlesztés, természettel való kapcsolat).

1998 óta foglalkozom emberekkel - segítőként, 2005 óta vezetek csoportokat.

Folyamatosan fejlesztem magam - szakmai továbbképzéseken (főleg a kineziológia), ill. a belő művészetek terén (Tai-chi, Meditáció, Tudatfejlesztés...)

Szerető családi háttér támogat (Egy Igazi Társ és 2 gyerek - 1 fiú és 1 lány).

Részletesebb "életrajzom" ide kattintva olvasható.

KOMPETENCIÁM - röviden (Egyéni kineziológiai kezelés kapcsán)

Intenzív érzések, stressz hatására néha "elborul" az agyunk (modern képalkotó eljárással is kimutatható elváltozást, léziót okozva!) és nem úgy gondolkozunk, beszélünk, cselekszünk, ahogy nyugodt körülmények között tennénk. Agyunk túlélő üzemmódja is ezt eredményezi: "Pásztázza a környezetet" és ha valamit veszélyesnek tart (fizikain túl akár a lelki, szellemi világunkra vonatkozóan), akkor azonnal automata pilótára kapcsol és a személyiségünktől, tapasztalatainktól, hitrendszereinktől, generációs mintáinktól... függő reakciót aktiválja (düh, lemerevedés v. menekülési kényszer, félelem...).

Alapeszközünk, az izomteszt -, mint biofeedback - lehetőséget ad feltérképezni a stresszeket, hozzáférni a tudatalatti, vagy akár tudattalan tartalmakhoz és segít az egyénnek legmegfelelőbb kiegyensúlyozásban.

Az általam használt, főleg energetikai kineziológiai módszereknél ez leginkább azt jelenti, hogy akupunktúrás pontokat érintek, speciális ujjtartásokat használok és vizsgálom az izomtónust. Ezek a pontok és ujjtartások bizonyos frekvencián rezonálnak, mint ahogy egy-egy szervünk, sejtünk, agyterületünk, vagy témánk, érzéseink, gondolataink, ügyeink... is. Stressz esetén változik az izomtónus. Hasonló tapasztalat: amikor telefonon hív egy ismerős, és azt kérdezi: "Ülsz? Nem? Akkor ülj le, mert olyat mondok..." Stresszhelyzetben akár szó szerint elgyengülnek az izmaink, vagy épp túlságosan befeszülnek.
A vizsgálat során talált (túl sok vagy túl kevés energiát tükröző) kiegyensúlyozatlanságokat egyénre szabottan oldjuk (pl. akupresszúrával engedjük ki a túlnyomás feszültségét).
Ha pedig kell, akkor tudatosítjuk a háttérben húzódó okokat. Így a romboló viselkedési minták felismerhetővé válnak és helyettük építőbb viselkedés választható. Ez már a kliens aktív részvételét igényli és elősegíti, hogy egyre jobban boldoguljon a különböző élethelyzetekben, egyre inkább lehetőségnek és ne feszültségforrásnak élje meg ezeket.
Célunk, hogy a kliens működésbe tudja hozni sajt erőforrásait, és ráleljen a benne szunnyadó megoldásokra. Ide kattintva olvasható, hogy milyen esetekben segíthetek.

Elsőként általában az alap összeszedettséggel dolgozunk. A fő cél, hogy stressz esetén az automata pilóta üzemmód helyett az aktuális helyzetnek minél megfelelőbben tudjunk működni.

Ezután eset és célfüggően haladunk tovább... pl.:

  • az integrált agyműködés speciális esetre vonatkozó és/vagy
  • az ügyek hátterében lévő érzések által érintett és/vagy
  • esetleg visszamaradt kiskori reflexekhez kapcsolódó...

neurológiai folyamatok és struktúrák mentén vizsgáljuk a stressz szintjét és egyénre szabottan oldjuk a talált blokkokat (a fenti egyszerűsített leíráshoz hasonlóan).

Megjegyzés: Az ügyek hátterében nagyon gyakran régi, pl. kiskori traumák vannak. A hozzájuk kapcsolódó negatív érzés egy-egy életesemény hatására aktiválódik, feszültséget okozva a jelenben. Ilyenkor gyakran az értelmünkkel próbálunk kiutat találni, de sajnos a negatív érzések negatív gondolatokat vonzanak. Ezért nem érdemes túl sok energiát pazarolni az "agyalásra", vagy a kibeszélésre. A blokkok oldása, túlnyomás kiengedése segít új nézőpontot, építő megoldást találni. Ennek lehetőségét tudjuk elősegíteni közös munkánkkal.

FONTOS megjegyzés:

A kineziológia és az egyéb alkalmazott módszerek nem diagnosztizálásra valók. Betegségek kezelésében kiegészítő terápiaként alkalmazhatók. Az oldás nem helyettesíti az orvosi ellátást.

ÉRZELMEK: a változás kulcsai

Néha önfejlesztő könyvek és képzések után is csalódottan vesszük észre, hogy még mindig ugyanazon gondokkal küzdünk! Miért? Többnyire az ÉRZELMEK miatt, melyek hol a magasba emelnek, hol a mélybe húznak. Az idő többségében az ÉRZELMEK irányítják a reakcióinkat, és gondolatainkat is meghatározzák. Ha épp jó passzban vagyunk, akkor pl. segítenek megtalálni a megfelelő megoldásokat. Ellenkező esetben pedig még jobban lehúzhatnak, főleg, ha egyre jobban belebonyolódunk az agyalásba, a "Miért épp velem?", "Miért épp most?" és egyebekbe...

Ha nagyon profik vagyunk az érzelmek elfojtásában, akkor más út hijján különböző testi tünetekkel, sokszor allergiával próbálja testünk oldani az egyre fokozódó, tudatalatti feszültséget.

Mit tehetsz, ha unod már mindezt, ha végre változást szeretnél? David R. Hawkins: Elengedés ill. Gyógyulás és felépülés c. könyveit mindenképp a figyelmedbe ajánlom (az elmélet mellett gyakorlati segítséget is kapsz belőlük).

Természetesen "külső" segítséget is kérhetsz, vagy meg is tanulhatod az érzelmi stresszek felderítésének, feldolgozásának és oldásának tudományát.
Sok éve foglalkozom egyéni konzultációval és több éve tanítom az érzelmek világának kiismerését, megszelidítésüknek és szolgálatunkba állításuknak lehetőségét. Számodra is nyitva áll az Út! Csak rá kell lépned!

A VÁLTOZÁS KULCSA AZ ÉRZELMEK FELSZÍNRE HOZÁSA, FELDOLGOZÁSA, SEMLEGESÍTÉSE!

További csodaszép napot kíván:

Széplaki Viktória, Viki
Harmónizálás Képességkibontakoztató Központ
info@harmonizalas.hu

facebookon Harmonizálás (közösségi oldal)

Harmonizálás Képességkibontakoztató Központ | 2016 | Üdvözlünk a kiegyensúlyozottság felé vezető úton!
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el