Célok és utak

2018.09.05

Egy szakítása utáni ismerősöm értetlenül fogadta a véleményemet, miszerint a "gyerekem van" elképzelése, nem elég, ahhoz, hogy - a talán ettől várt kiteljesedés - létrejöjjön. Mert ugye a Boltig is több lépést kell megtenni (még nekem is, pedig a szomszédomban van! ;) ).

De - maradva a Boltos hasonlatnál - mi van, ha technikai okok miatt zárt ajtókra találunk? Akkor ugye több lehetőségünk is van - akárcsak az életben. Kérdés, hogy vesszük-e a fáradtságot, hogy végiggondoljuk, szétnézzünk... vagy ragaszkodunk az eredeti tervhez és ott toporgunk a "zárva" tábla mellett - valószínűleg tehetetlennek érezve magunkat.

Nézzük meg A VÁLASZTÁS útját! Mit tehetünk?

 • Először is a tervünk mögé nézhetünk (Milyen igény, szükséglet húzódik meg mögötte? ), azaz a példánkhoz visszatérve: MIÉRT akartam a boltba menni?
  Tegyük fel, hogy a válasz: mert a fiam uzsonnájához akartam zsömlét venni.
 • Elengedhetem azt a módot, AMIRŐL AZT HITTEM, hogy a legjobban kielégíti az igényemet (esetünkben a szendvicsgyártást).
 • Kitágíthatjuk a lehetőségeinket, avagy: hogy tudom még kielégíteni ezt a bizonyos szükségletet? Pl.:
  - kimehetek a másik boltba, vagy
  - körbenézhetek az éléskamrába, hűtőben, szekrényben... hátha mást is tudok neki adni az eredetileg tervezett szendvics helyett. Vagy
  - adhatok neki pénzt, hogy a suli büféjében vegyen magának valamit...

Az élet végtelen lehetőséget kínál a békéslelkű, kiteljesedett élethez.
Ennek megtapasztalásához sokat segít, ha tisztában vagyunk

 • a szükségleteinkkel, esetleg
 • azzal, ami mögöttük van (miért akarom? milyen érzést kapok tőle?),
 • alternatívákat keresünk (hogy érhetjük el azt az érzést még? Néha érdemes "feldobni a kérést az Univerzumnak: jelenjen meg az életemben az a lehetőség, ami a legfőbb jót szolgálja")
 • mi akadályoz? mitől nem látjuk a kiuta(ka)t (önkétely? félelem? bűntudat? valamilyen hitrendszer? elvárás? megfelelési kényszer?...) ,
 • hogyan tudjuk eltakarítani ezeket az akadályokat.

Hogy tisztázhatjuk a fentieket?

Legelőször úgy, hogy kérdéseket teszünk fel önmagunknak, aztán mélyen magunkba nézünk és megkeressük a választ! Az önismeret a kulcs ebben. A valódi igények - akár egy párkapcsolat kapcsán mindkét fél igényének - ránézésre való felismeréséhez ad kulcsokat Arcnyelv - Kapcsolati tréningünk, Testkód és Szavaknál is hangosabban képzésünk pedig megadja a kulcskészletet.

Az akadályok feltárása és elhárítása terén sok könyvben találhatunk segítséget, lásd az alábbi ajánlott irodalmat. Részemről, amit tudok és átadhatok, azt megteszem (főleg cikkek - lásd itt és itt - és képzések formájában) Az elmúlt kb. 30 évnyi tanulmányaim és tapasztalataim azt mutatják, hogy bizony néha megfelelő külső segítségre is szükségünk lehet. Tudatunknak, énünknek ugyanis remek önvédő mechanizmusai vannak. Észre se vesszük, és már szabotálják is tudatos tervünket. Ekkor szoktam az egyéni konzultációt javasolni. Nem egy kliensem volt, aki éveket dolgozott a boldogsága, fejlődése érdekében, sokat változott is, de volt egy pont, amin sehogy se jutott túl. Hála a modern agykutatás eredményeinek, az izomtesztelés és az évezredes múltú keleti rendszerek ötvözésének ma már hozzáférhetők mélyen beágyazott tudatalatti, és tudattalan blokkok is. Ennek hátteréről már írtam (katt ide.)

Sok minden van még-e téma mögött, érdemes a cikkek között böngészni ide vagy ide kattintva.

Ajánlott irodalom:

Dr. David R. Hawkins könyvei, főleg az Elengedés és a Gyógyulás és felépülés
Dr. Rick Hanson és Dr. Richard Mendius: Buddha-agy
Marlo Morgan: Vidd hírét az igazaknak
A CSODÁK TANÍTÁSA (magyarul 2013 őszén jelent meg, eredeti címe: A Course In Miracle)
Dan Millman: Erre születtél


Jó utat kívánok!

Szeretettel:

Széplaki Viktória, Viki
Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés...

info@harmonizalas.hu

https://kiegyensulyozottsag.webnode.hu

https://gyerekfejlesztes8.webnode.hu

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE