Nincs türelmed, kedved, energiád senkihez és szinte semmihez? Pár gyakorlati tanács testi, lelki, szellemi elemeid újratöltéséhez

2019.06.26

A hosszútávú fokozott lelki, érzelmi megterhelés, stressz könnyen vezet kiégéshez, fizikai, érzelmi, mentális, energetikai kimerüléshez. Gyakran a reménytelenség, alkalmatlanság érzését hozza elő az emberből, a kezdeti lelkesedést egyre többször váltja fel az elégedetlenség, frusztráció, félelem vagy akár a szorongás. Ilyenkor túlélési érzelmi központunk, az amygdala (is) túlterhelődik.

Mit tehetünk?

Szánjunk rendszeresen időt magunkra - méghozzá olyan tevékenységekre, melyek feltöltenek minket - ehhez pár tippet olvashatsz ide kattintva.

A friss zöldségekben, gyümölcsökben, csírákban, magokban lévő vitaminok, ásványi anyagok, enzimek növelik életerőnket, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani belőlük!

Figyeljünk magunkra és legyünk őszinték:
Hogy érzem magam?
Mire van szükségem?
Mit tehetek MOST magamért? Az, hogy hol tartunk ezen az úton és mi segít a leggyorsabban a tükörből is világosan látszik. Lásd a stresszről irt cikkben.

Mihamarabb oldjuk az amygdalát - a neuroenergetikai kineziológia (pl. a LEAP, NEP...) segítségével ez egyszerűen megoldható: Jelentkezz akár most! (katt ide).

Sűrű időszakban persze a munka, háztartási, ill. egyéb feladatok... és kikapcsolódás közötti egyensúlyteremtés nagy kihívást okozhat, de találhatunk megoldást! Pl. a házimunkát feltöltővé tehetjük, ha olyan zenét hallgatunk közben, amit nagyon szeretünk! Főleg, ha hagyjuk, hogy a testünk magától csinálja a rutin feladatokat, mi pedig inkább a zene feltöltő hatására fókuszálunk! Akár táncra is perdülhetünk!

Még néhány feltöltő programtipp

- 1-2 naponként fél-1 óra a kedvenc könyvünkkel, zenénkkel... kényelmesen hátradőlve ;);

- mozgás - ha eddig nem csináltunk ilyesmit, akkor fokozatosan haladjunk, és ne csüggedjünk, ha az első 3 héten nincs sok kedvünk elkezdeni! Ennyi idő alatt hozzászokunk és az edzettségünk mellett nő a vitalitásunk, kiegyensúlyozottabbak leszünk, nem beszélve a felszabaduló boldogsághormonokról! A Youtubeon is találunk számos mozgásfajtára videokat. Érdemes a kezdőknek szóló (beginner) rövidebbekkel kezdeni, ahol van bemelegítés és a végén levezetés is.

- 2 nap, ami csak a tiéd! (részletekért kattints ide). Feltöltődés nyugodt, zöld környezetben Pomázon.)

- 1 délelőtt, ami csak a tiéd! - Jelentkezem Wellness délelőttre!

Szeretettel:

Széplaki Viktória, Viki
Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés...

info@harmonizalas.hu
06-70/514-0885

https://kiegyensulyozottsag.webnode.hu
https://gyerekfejlesztes8.webnode.hu

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
- töltsd ki és fogadd el az ide kattintás után megjelenő űrlapot! Köszönöm.