A Boldogság elérése, életcél...

2016.06.27

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy az élet célja a BOLDOGSÁG elérése. Olyan egyszerűnek hangzik, de miért a sok zsákutca? Talán, mert rossz helyen keressük, feltételekhez kötjük ("ha végre szabira mehetek","ha túl leszek a ...-n"...), külső vagy belső ellenállásokba ütközünk - fizikai, érzelmi, mentális, szellemi szinten... Mit tehetünk Most?


Légy hálás azért, amid van, amit elértél... Talán segít, ha összeveted magad nálad rosszabb helyzetben lévőkkel. Minél inkább képes vagy elengedni az elvárásokat, annál több lehetőséget láthatsz meg!

Okozz örömöt másoknak - egy kis figyelem, egy kedves szó, egy kis elfogadás (akkor is, ha nem tetszik, hiszen mi se vagyunk tökéletesek!) ... csodákra képes! ("A jövő kezdete" c. filmet ajánlom ennek mélyebb megértéséhez.)

A Boldogság Forrása benned van, Teremts tudatosan... , na de nem kell túlmisztifikálni! Egyszerűen Te vagy az, aki pl. az unalmas házimunkát élvezetessé teheti egy jó kis zenével, akár tánccal; és persze az orrod előtt elment buszt ajándéknak is tekintheted, mert napozhatsz, zenét hallgathatsz, tai-chi-zhatsz, olvashatsz... amíg jön a következő...

Az örömteli élet, harmónia megteremtésének további lehetőségeire pl.


 • Illatok (aromaterápia, vagy szinfilozófiával kiegészítve Aura-Soma)
 • Zene - akár dinamikus, akár nyugalmat árasztó, ami épp vonz!
 • Látvány (a természet, vagy akár a mindennapi élet csodáinak felfedezése, építő jellegű filmek, kiállítások, épületek...akár beülni valamelyik nagy könyváruházba és nézegetni egy szép könyvet)
 • Emelkedett olvasmányok (versek, spirituális könyvek, szent könyvek... ami közelebb áll hozzád)
 • Mozgás - amit élvezel! (tánc, sportok és bármi egyéb) testi-lelki-szellemi 'állóképesség' javítás, stabilitás, boldogsághormonok
 • Nevetés - baráti traccsparti, társasjáték - Activity, Transzformáció, egy jó film, színdarab vagy könyv...
 • Lazító olvasmányok (egy kellemes regény sok vidám percet hozhat)
 • Alkotó tevékenység (sütés-főzés; festés, rajzolás - akár a gyerekkel; színjátszás; versírás...)
 • Lelki gyakorlatok (keleti belső művészetek és módszerek pl. tai-chi, chi-kung, mantrázás...)
 • Relaxációs és meditációs technikák. Tedd könnyebbé! (pl. zene, gyertya, füstölő... segítségével). Hogyan meditáljunk 1 perc alatt? egy kis videót ide klikkelve találsz erről
 • Elem terápiák (egy forró fürdőtől kezdve, a szaunázáson át a túrázásig mindenféle) - aki tetőkertes irodaházban dolgozik, az pl. kihasználhatja az épp kellemes időt és megeheti az ebédjét a napon is! Remek dolog, főleg ősszel, tavasszal ;o) Ha ilyen lehetőséged nincs és süt a nap, akkor az orrod előtt elment buszt tekintheted ajándéknak is - legalább pár percig töltheted a napelemeidet!
 • Egyéni konzultáció, oldás a kineziológia, a Bach virág-, Maui,

  Perelandra Kerti és Tao Rózsa esszenciák eszközeivel (bővebb leírásért klikk ide)

Szeretettel:

Széplaki Viktória, Viki

info@harmonizalas.hu
GYEREKEK KÖZPONTÚ HONLAPUNK: https://gyerekfejlesztes8.webnode.hu

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva - a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.