Kiállni magadért 2. rész

2015.05.30

"Nem akarom megbántani."

"Nem akarom, hogy megromoljon a kapcsolatunk."

Néha ezekre hivatkozva - csúsztatunk,

- mondunk kegyes hazugságokat, vagy
- hallgatunk...,
ahelyett, hogy őszintén elmondanák, hogy mit szeretnénk, vagy mit érezünk.

Most szeretnélek kinezesen" szólva az Alkat / Funkció szemszögéből kalauzolva végigvezetni a Miérteken és eljuttatni a Hogyanokig.

2 kulcs félelem van a fent idézett mondatok mögött:

1. "Soha nem lesz olyan önbizalmam, amit szeretnék."
2. "Soha nem leszek képes elnyerni azt a tiszteletet, amit szeretnék."

Az 1. esetben az a legfontosabb, hogy elfogadjuk, hogy be vagyunk szarva! Ez teljesen OK!!!! Ezzel még a Legnagyobbak is így vannak -, akkor is ha ez nem látszik rajtuk!!! Ha épp Elhagyottnak, Nem szívesen látottnak, netán Hisztisnek érezzük magunkat, az csupán azt jelzi, hogy kibillentünk az egyensúlyunkból. Ha erre Felfigyelünk, jelként fogjuk fel, akkor megtalálhatjuk azt az adottságunkat, amikre Büszkék lehetünk. Különbözőek, Egyéniségek vagyunk mindannyian! Valamiben Te, valamiben Én, valamiben Más jár Fényévekkel előttünk! Ez így van jól, nem is lehetne másképp! Így tudunk a leghatékonyabban fejlődni! Hiszen mindig van valaki, aki Fényt mutat annak, aki még az árnyékban botorkál. Mindig megkapjuk azt a Támogatást, amire épp szükségünk van. Kérdés, hogy észrevesszük-e. Sajnos a stressz beszűkíti a látókörünket, ezért kell tenni valamit az oldásáért.
A KULCS az egyszerűség!!! David R. Hawkins valahogy úgy írja ezt le, hogy az ÉRZÉS - pl. FÉLELEM a Lényeg. Az a rengeteg gondolat, ami bennünk van csak ennek az egy érzésnek a következménye, gyereke!!! Sokszor csak arra jók ezen gondolatok, hogy megmagyarázzák a dolgokat. De ettől nem jutunk egyről a kettőre! A Csodák tanítása nem véletlenül mondja, hogy a sötétség elemzésétől, elismerésétől nem lesz Világosság. Koncentrálj a Fényre!

Tehát végy egy mély levegőt és ENGEDD EL a félelmet! Fogadd el, hogy be vagy szarva és engedd ki a mögötte lévő nyomást! Egyszerűen csak DÖNTS ÚGY, HOGY EZT TESZED! Aztán a Hogyan?-ra a válasz majd jön magától! De előbb meg kell hoznod a döntést, parancsolnod kell Magadnak, hogy megteszed, amit kell a változás érdekében!

A 2. esetben általában túl sokat agyalunk a feszkót okozó ügyön. Lehet, hogy egy rakás régi ügy, fenyegetés jut az eszünkbe, ami Búskomorságot idézhet elő. Inkább aludnánk még egyet a jelenbeli helyzetre, és halogatjuk a cselekvést. Ha pedig emiatt rákoppint az élet az orrunkra, akkor HARAG és Heveskedés tör ki belőlünk. Ami már sokkal magasabb energia a búskomorságnál. Pl. itt lehet kitörni a mókuskerékből. Erőt meríthetünk, hogy őszintén, érthetően, világosan és határozottan kommunikáljunk! Szavakba öntsük igényeinket és érzéseinket, mielőtt a másik fél hangoztatná a sajátjait. Fontos, hogy ismételjük is meg mindezt, ha szükség van rá, ugyanolyan határozottsággal, mint először.

Mi adhat még erőt mindehhez? Ha kicsit befele figyelünk! Legtöbbször érezzük odabent, ha valami nem stimmel, ha valamit korrektebbül is meg lehetne oldani. Akár azt is érezzük, hogy ami épp készülőben van, az hosszú távon egyik félnek se jó! Ilyenkor igenis az a legjobb, amit tehetünk, ha összeszedjük magunkat és kiállunk ezért az érzésért, miközben azt a Szándékot tartjuk észben, hogy Mindenki Legjavát szolgáljuk. Akár előtte kérhetünk is vezetést, segítséget - kinek hite, filozófiai nézetei szerint ;) -, hogy valóban képesek legyünk úgy eljárni, azokat a szavakat megtalálni, melyek utat nyitnak Az EGYSÉG, a Teljesség felé mindannyiunknak. Vagy legalább elgondolkodtatják a másik felet - hiszen sokszor csupán katalizátor szerepünk van. Ha épp nincs rögtön látványos fogadtatásban részünk, az nem azt jelenti, hogy hiába vetettük el a magot! A változás elindul! Csak ápolnunk kell - néha a saját hitünkkel együtt - hogy kihajtson az a Virág, ami mindenki életét bearanyozza.

Vállaljuk a felelősséget az Érzéseinkért és Gondolatainkért! Fogadjuk el a létüket, engedjük ki a romboló érzéseink mögötti nyomást és Felszabadulunk. Képessé válunk megtenni azt, amit épp kell, megtaláljuk a válaszokat a Hogyanokra, kinyílnak a célunk felé vezető Kapuk. Már csak át kell lépnünk rajtuk! De ezt Nekünk kell megtenni! Ez a kihívás lesz a legnagyobb ajándék, hiszen pont ez adja vissza a Tekintélyt és Magabiztosságot a kezünkbe! Rájövünk, hogy nem függünk mástól! Az csupán egy illúzió, egy hitrendszer volt!

Természetesen a Megvalósító Energiához szívesen hozzásegítelek. Én ennek adottságát kaptam ajándékul az Élettől. Akár a tanítás, akár az egyéni konzultáció vagy egy talpmasszázs során jön belőlem ez az Erő. Élettelivé tesz, hogy ezzel másokat is Támogathatok. Te meg vagy szörfölsz az így keletkező hullámon, vagy csak élvezed a pillanatnyi magaslati levegőt, kilátást... ;) Mindkettő remek szórakozás lehet... persze néha könnyekkel is járhat, de ez csupán a megkönnyebbülés jele.

A cikk első része ide kattintva olvasható.

Szeretettel:

Széplaki Viktória, Viki

One BrainTM (kineziológia) tanár, segítő
LEAP konzulens (neuroenergetikai kineziológia)
Aura-Soma konzulens
Reflexológus
Reiki tanár
info@harmonizalas.hu,

facebook: Harmónizálás közösségi oldal

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva - a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.