Félelmek, szorongás gyorssegély

2017.11.10

NEST részlet - Érzelmi stresszoldás akupresszúrával

Közös pontok: mindegyik esetben a fejtetőn, függőleges fülvonalon és elülső testközépvonalunk metszetében található IM 20-s és a Testközépvonal és Hajhatár metszéspontjában található IM 24-s pontokat tartjuk az egyik kezünkkel (Az egyiket a hüvelyk- a másikat a mutató+középső ujjal célszerű). IM = Irányító Meridián

A másik kezünkkel pedig a kulcs érzelem "rendszerpontjait" tartjuk szinkron lüktetésig (egyszerre pulzálás), vagy amíg meg nem nyugszunk. Közben érdemes jó mély levegőket venni - orron át belélegezve, majd elnyújtva, szájon át kifújva. (Természetesen, ha épp be van dugulva az orrunk, akkor szájon át vegyünk levegőt ;)

FÉLELEM ESTÉN:

rendszerpontja a Vese 27-s, mely a kulccsont belső végeinek bütyke alatti mélyedésekben található (mindkét oldalon).

PÁNIK, SZEPARÁCIÓS SZORONGÁS ESETÉN:

rendszerpontja a Vastagbél 20-s, mely az orrcimpák külső pereme melletti, bemélyedésben található (mindkét oldalon).

Szorongás, nyomottság... érzet, melyet veszteség, bánat, magányosság (kötődési képtelenség, vagy képességcsökkenés), Emberektől, dolgoktól, vallástól vagy akár ideáloktól, a biztonságos környezettől, komfortzónától, megszokott dolgoktól való elszakadás is okozhat.

Mit tehetünk meg azonnal, hogy oldjuk a félelmet, szorongást.

Félelem és szorongás oldása Akupresszúrával

Az Irányító Meridián 16 és 24,5 pontjait kell semleges érintéssel (hüvelykujj-jal vagy összetett mutató és középső ujjal) tartani szinkron lüktetésig (amíg mindkettő egyszerre kezd lüktetni). A pontok helye:

FOLYADÉK

Érdemes ilyenkor sok vizet fogyasztani (legalább óránként 1 pohár tiszta víz), ha hosszan fennálló stresszel párosulnak a tünetek, akkor akár meleg gyógytea - pl. nyugtató Citromfű (esetleg macskagyökér, komló).

BACH VIRÁGESSZENCIA - ELSŐSEGÉLY CSEPP

Bioboltokban, de akár patikákban is felelhető esszencia. Nyelv alá 1-1 cseppet tenni, akár 1-2 óránként, vagy vészhelyzet esetén akár negyed óránként. Figyelem: elektroszmogtól távol tartandó!
Ma már van ilyen esszenciát tartalmazó rágó, pasztilla, spray...

Schüssler só - 5. Kalium phosphoricum

Az 5. számú Schüssler só, a Kalium phosphoricum természetes antidepresszánsként, az agy energiaforrásaként is aposztrofálható, melynek nincs szedatív hatása, és használatakor a hozzászokástól sem kell tartani.

MOZGÁS

séta, futás, jóga, tai-chi... bármilyen mozgás ami örömet okoz(ott valaha).

Ezek mellett az alábbi természetes nyugtatókat ajánlom:
- Citromfű tea (esetleg Komló és Macskagyökér - utóbbi elég keserű)
- Bach virágterápiás készítmények:
Bach elsősegély csepp - pipettás kiszerelésű homeopátiához hasonló szer. Nyelv alá 1-1 cseppet tenni, akár 1-2 óránként, vagy vészhelyzet esetén akár negyed óránként. (kb. 1.400 - 1.500 Ft körül kapható - pl. Bijóban vagy bioboltokban, lehet, hogy patikában is) Elektroszmogtól távol - legalább 1 méter - tartandó.

RELAXÁCIÓ, MEDITÁCIÓ

Akinek még nincs benne gyakorlata, annak elsőként az 1 perces meditáció  (klikk ide a video megtekintéséhez) -t ajánlom. Egyszerű és praktikus, minden fontos infóval benne.

A fentiek természetesen nem helyettesítik a hosszú távú megoldást biztosító önmunkát (akár szakember segítségével pl. kineziológiával ).

Ajánlott könyvek (sok gyakorlati tippel):

  • Dr. David R. Hawkins:
    Elengedés
    Gyógyulás és felépülés
  • Dr. Rick Hanson és Dr. Richard Mendius: Buddha-agy

Egyre kellemesebb napokat kíván:

Széplaki Viktória, Viki
Stresszoldás, képességfejlesztés, speciális funkciózavarok oldása

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva - a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.