Emléktörlés vs. stresszoldás

2017.11.09

Néha felvillanhat, hogy milyen jó lenne egy-egy emléket, kapcsolatot törölni a memóriánkból, mert fáj, vagy elszomorít, vagy dühit, vagy.... Az "Egy makulátlan elme örök ragyogása című film (https://port.hu/adatlap/film/tv/egy-makulatlan-elme-orok-ragyogasa-eternal-sunshine-of-the-spotless-mind/movie-59966 ) sztorijában ez a memóriatörlés valósul meg. DE a filmben 2 ember is azt tapasztalja, hogy a negativ érzést okozó személy és vele kapcsolatos emlékek, érzések törlése után újra a régi kapcsolatnál találta magát. Valami megmaradt, ami ismét egymás felé vonzotta a párt. Az egyikük az emléktörlés közben jött rá, hogy sok olyan intenzív pozitív érzést tapasztalt meg a mára fájdalmassá vált kapcsolat révén, amit addig soha!

Mi lenne, ha lenne egy olyan módszer, ami

  • lehetővé tenné, hogy a negatív érzéseket kivonjuk a képből
  • segítene az idegpályáink megtisztításában
  • oldaná - akár a régmúltbeli - traumáink jelenre gyakorolt negatív hatását...

Talán van ilyen módszer! Legalább is nekem így tűnik: kb. 10 éve találkoztam közelebbről a kineziológiával. Elsőként a One Brain, aztán a LEAP, SIPS, NEP módszerrel - szinte minden Magyarországon elérhető képzésen ott voltam és vagyok ;) Hogy miért? Mert a munkám során szinte folyamatosan tapasztalom, hogy a klienseim élete felszabadul az eddigi nyomás, feszültség alól - bár ezt nem az emlékek törlésével, hanem a kapcsolódó stresszek oldásával érjük el.

Minél pontosabban aktiválni tudjuk a kellemetlen emlékeket és/vagy az általuk keltett érzéseket, annál hatékonyabban tudjuk feltárni és oldani a hozzájuk kapcsolódó blokkokat, feszültséget. Ilyen esetekben a Neuro Energetikai Kineziológiával - legtöbbször a NEP (Neuro Emocionális Pályák) módszerével - pontosan megtalálható, hogy idegrendszerünk mely részei érintettek. Azokon végigcsinálva az akupresszúrás kezelést felszínre jönnek a tudatalattinkba száműzött, vagy e szőnyeg alá söpört kellemetlenségek, lehetőséget adva, hogy szembenézzünk velük és elengedjük őket. Ez néha úgy nyilvánul meg, hogy az emberben feljön egy-egy érzés, vagy, mint egy film lepereg egy-egy emlék, minden vele kapcsolatos érzéssel együtt. Néha rálátást is nyerünk bizonyos összefüggésekre. Aztán egyszerűen vége a "filmnek", eltűnnek a vele kapcsolatos gondolatok, képek és az oldás végi visszaellenőrzésnél sokszor már nem is képesek felidézni az eddigi negatív érzést! Az emlék, a tapasztalat megmarad, de már nem okoz kellemetlenséget. Lehetőséget ad, hogy tanuljunk belőle, fejlődjünk általa, esetleg törlesztésként fogjuk fel (karma), de arra mindenképp, hogy egyre felszabadultabban és kiegyensúlyozottabban éljük az életünket.

Nagyon hálás vagyok, hogy megismerhettem ezeket a módszereket és nap, mint nap velük dolgozhatok!

További csodaszép napot kíván:
Széplaki Viktória, Viki
https://kiegyensulyozottsag.webnode.hu
Stresszoldás, képességfejlesztés, agyintegráció, speciális funkciózavarok oldása...

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva - a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.