Típusfüggő kiegyensúlyozottság – színfilozófiás szemmel

2016.03.17

Az emberek többsége ("vörös alapenergiás", később "vörös típus") túlságosan a fizikai dolgokra fókuszál (akár mérnökök, közgazdászok, sporttal és a fizikai jólléttel foglalkozók, orvosok, gyógyszerészek, vendéglátósok és minden alapszükségleteinkhez kapcsolódó szakma...). Aztán vannak a különcnek tűnő ("lila alapenergiás", később "lila típus") emberek, akik pedig túlságosan a szellemi dolgokra (akár művészek, némely marketinges, MLMes...) helyezik a hangsúlyt.

De szép magyar nyelvünk is arra utal, hogy a KIEGYENSÚLYOZOTTsághoz a kulcs: az EGYENSÚLY. Túlzások helyett a két típusnak érdemes
tanulnia egymástól!
Ennek fényében az ALAPOSSÁG mást jelent a két
típusnál. A "vörös típus" akkor igazán alapos és akkor ér el magasabb minőséget, ha a szellemi dolgokra is odafigyel; a "lila típus" pedig
akkor, ha a fizikai, alapszükségleti dolgokra is odafigyel.

Ahogy ezt
a Maslow féle szükségleti piramis is jól mutatja - az összetevők kiegyensúlyozott arányára van szükség. A megfelelő alapok nélkül nehéz a csúcsára jutni! A színfilozófia is ezt erősíti meg: a magasabb minőséget a MAGENTA képviseli, mely a VÖRÖS és a LILA szín egyenlő arányú keveréke!

Vérbeli Mérlegként mindig is az egyensúlyra törekedtem. A kineziológia One Brain ága rengeteget segített ennek elérésében: hiszen számos fizikai, formai, gyakorlati ("vörös")... és emellett szellemi, lelki ("lila") összetevője is van. A One Brain ugyan arra utal, hogy a Jobb és Bal agyféltekénket segít összehangoltan használni, az optimális működésünk érdekében, de a fentiek tükrében ennél sokkal többről van szó! Ahhoz a magasabb minőséghez és ennek hatására megelégedettséghez visz közelebb, amire minden "kereső" törekszik. Ebben szeretném támogatni az embereket, emiatt váltam One Brain tanárrá. Téged is szeretettel várlak -  a Komplex One Brain (kineziológia) képzés segít nagyobb lépéseket tenni a Kiegyensúlyozottság felé vezető úton!

(Megjegyzés: az embertípus ill. szakma felsorolás nem feltétlenül pontos, hiszen sokkal összetettebb személyiségek vagyunk! Csupán a beállítottság érzékeltetésére tett kísérletet!)

A fentiek alapján a tevékenységeim közül a Talpmasszázs, a Touch For Health, SIPS / BAP és Reiki módszer inkább "vörös", az alapszükségletekre fókuszál: fizikai tüneteinket enyhíti, energiarendszerünket egyensúlyoza ki és energiaszintünket emeli.

Az Aura-Soma Szinterápia inkább "lila", jobban is szeretem Színfilozófiának nevezni. A bennünk lévő Forrás útmutatását tolmácsolja, ill. arra segít ráhangolódnunk.

A kineziológia egyéni konzultációi személyre-szabott arányú összetevőket tartalmaznak.
A Komplex One Brain (kineziológia) képzés pedig egyaránt tartalmaz "vörös" és "lila" összetevőket is.

További Csodaszép napokat kíván:

Széplaki Viktória, Viki

info@harmonizalas.hu

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva - a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.