Típusfüggő kiegyensúlyozottság – színfilozófiás szemmel

2016.03.17

Az emberek többsége ("vörös alapenergiás", később "vörös típus") túlságosan a fizikai dolgokra fókuszál (akár mérnökök, közgazdászok, sporttal és a fizikai jólléttel foglalkozók, orvosok, gyógyszerészek, vendéglátósok és minden alapszükségleteinkhez kapcsolódó szakma...). Aztán vannak a különcnek tűnő ("lila alapenergiás", később "lila típus") emberek, akik pedig túlságosan a szellemi dolgokra (akár művészek, némely marketinges, MLMes...) helyezik a hangsúlyt.

De szép magyar nyelvünk is arra utal, hogy a KIEGYENSÚLYOZOTTsághoz a kulcs: az EGYENSÚLY. Túlzások helyett a két típusnak érdemes
tanulnia egymástól!
Ennek fényében az ALAPOSSÁG mást jelent a két
típusnál. A "vörös típus" akkor igazán alapos és akkor ér el magasabb minőséget, ha a szellemi dolgokra is odafigyel; a "lila típus" pedig
akkor, ha a fizikai, alapszükségleti dolgokra is odafigyel.

Ahogy ezt
a Maslow féle szükségleti piramis is jól mutatja - az összetevők kiegyensúlyozott arányára van szükség. A megfelelő alapok nélkül nehéz a csúcsára jutni! A színfilozófia is ezt erősíti meg: a magasabb minőséget a MAGENTA képviseli, mely a VÖRÖS és a LILA szín egyenlő arányú keveréke!

Vérbeli Mérlegként mindig is az egyensúlyra törekedtem. A kineziológia One Brain ága rengeteget segített ennek elérésében: hiszen számos fizikai, formai, gyakorlati ("vörös")... és emellett szellemi, lelki ("lila") összetevője is van. A One Brain ugyan arra utal, hogy a Jobb és Bal agyféltekénket segít összehangoltan használni, az optimális működésünk érdekében, de a fentiek tükrében ennél sokkal többről van szó! Ahhoz a magasabb minőséghez és ennek hatására megelégedettséghez visz közelebb, amire minden "kereső" törekszik. Pont emiatt váltam One Brain tanárrá.
Téged is szeretettel várlak Komplex One Brain (kineziológia) képzésünkre, ha nagyobb lépéseket szeretnél tenni a Kiegyensúlyozottság Útján!
(Az info@harmonizalas.hu címen tudsz jelentkezni!)

(Megjegyzés: az embertípus ill. szakma felsorolás nem feltétlenül pontos, hiszen sokkal összetettebb személyiségek vagyunk! Csupán a beállítottság érzékeltetésére tett kísérletet!)

A fentiek alapján a tevékenységeim közül a Talpmasszázs, a SIPS / BAP és Reiki módszer inkább "vörös", az alapszükségletekre fókuszál: fizikai tüneteinket enyhíti, energiaszintünket emeli.

Az Aura-Soma Szinterápia inkább "lila", jobban is szeretem Színfilozófiának nevezni. A bennünk lévő Forrás útmutatását tolmácsolja, ill. arra segít ráhangolódnunk.

A kineziológia egyéni konzultációi személyre-szabott arányú összetevőket tartalmaznak.
A Komplex One Brain (kineziológia) képzés pedig egyaránt tartalmaz "vörös" és "lila" összetevőket is.

További Csodaszép napokat kíván:

Széplaki Viktória, Viki

info@harmonizalas.hu

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva - a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.