Telihold - nagyobb lendület, nehezebb fékezés...

2017.01.12

Telihold lévén impulzívabbak, indulatosabbak... lehetünk, nagyobb lendülettel megyünk bele mindenbe, ami néha azt jelenti, hogy nehéz fékezni ;) A dimanikus zenére ének, tánc segít építően felhasználni a nagyobb lendületet.
De hogyan tudjuk az indulatokat csillapítani?

Az ÉAH (Érzem Akarom Hajlandó vagyok) módszerrel megtalálhatjuk a módját, de erről már írtam (a linkre kattintva a cikkhez lehet ugrani ;) )

David R. Hawkins Tudatszintek meghaladása c. könyvből is kaphatunk pár tippet! Lássuk:

"Nyilvánvaló ellenszere az együttérzés, az elfogadás, a szeretet és a megbocsátásra való hajlandóság. Meghaladásához az szükséges, hogy hajlandók legyünk lemondani elsődleges állásfoglalásainkról, mint például:

  • A hosszantartó neheztelés és az "igazságtalanságokból" való táplálkozás.
  • A világgal és kapcsolatainkkal szemben állított irreális elvárások, beleértve a kényelmet, az egyetértést, a helyeslést, az alkalmazkodást és egyebeket.
  • Le kell mondanunk az egocentrikusságról mint életstílusról, és a világ megváltoztatása helyett inkább önmagunk megváltoztatására kell összpontosítanunk.
  • Hajlandónak kell lennünk feladni az első dackorszakból megmaradt gyermekded elvárásainkat önmagunkkal, másokkal és a tökéletlennek észlelt világgal szemben, pl. így: "Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni, adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet, és adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni." (Assisi Szent Ferenc imájának első szakasza)
  • Vállalnunk kell a felelősséget azért, hogy a felszínre hozzuk infantilis attitűdjeinket, és hogy alárendeljük őket az érett és lényegében sokkal több örömet hozó folyamatoknak, mint például a józan ész, a kiegyensúlyozottság és a másokkal való törődés.
  • Ismerjük fel, hogy a neheztelés vagy a harag nem azzal kapcsolatos, hogy mások "milyenek", hanem azzal, hogy "milyenek nem" (nem az a baj, hogy fösvények, önzők és gondatlanok stb., hanem hogy "nem" nagylelkűek, "nem" önzetlenek és "nem"gondosak.
  • Fogadjuk el a népesség egy részénél megfigyelhető emberi gyarlóságot és korlátoltságot, ami annak tudható be, hogy veleszületett adottságaikból kifolyólag képtelenek az önmagukkal szembeni őszinteségre.

A harag feldolgozásához belső őszinteségre van szükség, hogy hajlandók legyünk lemondani arról, ami természeténél fogva megvalósíthatatlan, mindezt önbizalommal helyettesítve.
Egy másik használható módszer az "És akkor mi lesz?" kérdéssorozat...
Az is segít, ha észrevesszük, hogy a belső ego függővé vált a harag "feldobott" érzésétől...
Az is nevelő hatású, ha kiválasztunk egy sikeres példaképet, és az ő mintájára alakítjuk jellemvonásainkat, pl. az elszántságot, az elkötelezettséget, a szakértelmet és az integritást. Nem azáltal leszünk sikeresek, ha irigyeljük és ócsároljuk a sikert, hanem ha utánozzuk... be kell pótolnia mindazt, amit saját képzése és fejlődése terén elmulasztott."

Ha úgy érzed, hogy mindez nem megy, akkor szívesen segítek az akadályok feltárásában és oldásában akár egyéni kineziológiai oldással, akár csoportos módon: 1 vagy többnapos képzéseimmel.
Az indulatok hátterében leginkább valamiféle félelem, bizonytalanság, önbizalom hiány van, ezért ajánlom

  • a rendszersen induló Kineziológia - One Brain tanfolyamot (az első 3 szint minden család "házipatikájának" hatékony eleme! Vagy
  • az Önbizalom, önérvényesítés lépésről lépésre 1 napos képzéssorozatot

A részleteket ide kattintva találod .

További csodaszép napot kíván:
Széplaki Viktória, Viki
info@harmonizalas.hu
https://magabiztossag.webnode.hu/
https://kiegyensulyozottsag.webnode.hu/
https://gyerekfejlesztes8.webnode.hu/

Képességfejlesztés, Stresszoldás, speciális funkciózavarok oldása
(LEAP, NEP, SIPS, BAP akupresszúra + kineziológia)
One BrainTM (kineziológia) és Reiki tanár, segítő

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva - a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.