Kineziológia - varázslat vagy tudomány?

2017.01.09

Mára tudományos tény, hogy testünk üzeneteket küld (biofeedback), válaszokat ad, meg tudja mutatni - hitünktől függetlenül -, hogy adott dolog, helyzet okoz-e stresszt, vagy sem. Ezt használja fel a kineziológia. Pár szó róla:

"... akkor még fölfogni sem tudtuk, hogy ez a technika milyen hihetetlenül egyszerű és mennyire hatékony. ..

Az agy és az izmaink tökéletes bio-feedback módon működnek, mert emlékeznek a velünk megtörtént dolgokra. Rögzítik az eseményeket úgy, ahogy azok valójában megtörténtek. Ezekre az eseményekre sokszor tudatosan már nem is emlékszünk. Ám a tudatalatti pontosan rögzít minden velünk megtörtént eseményt...

Az izomtesztelés egy mindenki által ismert elméleten alapszik. Az 1960-as évek elején dr. George Goodhart, kiropraktőr (csontkovács) fedezte fel, miközben a pácienseivel foglalkozott - ha valamilyen szomorú témáról beszélgettek, a páciensek izomtónusa mindig elgyengült.

Amikor valakivel rossz hírt akarunk közölni, előtte megkérdezzük tőle, hogy:

  • Ülsz? Mert, ha nem, jobb, ha leülsz.

A rossz hír hallatán ugyanis elgyengülnek az izmaink, és bizony van olyan is, amikor valaki szinte beleájul a székébe.

Az izomteszteléssel pontos és precíz választ kaphatunk az agy memóriájából... figyeljük mikor változik az izomtónus, miközben különböző dolgokat sorolunk fel, vagy pedig különféle kérdéseket teszünk fel...

Sejtmemória szinten mindenki mindenre emlékezik. A One Brain módszer a fogantatásig megy vissza az időben, mert azt vallja, hogy ebben az életünkben is rengeteg dolog történt velünk, amit oldani kellene. De sokszor kell generációs oldást is csinálnunk, ami azt jelenti, hogy a genetikai őseinktől örökölt problémákkal is tudunk dolgozni... (Általában pont azt szeretnénk elkerülni, amit a szüleink, nagyszüleink tettek velünk, és sokszor azon kapjuk magunkat, hogy amit el szerettünk volna kerülni, azt pontosan ugyanúgy a saját gyermekeinkkel mi is elkövetjük.)" (Részlet Johanna Valter: Ha hozzám érsz - A stresszoldás titkai c. könyvéből)

Amikor megvannak a szükséges információk, akkor személyreszabott kiegyensúlyozó módszerrel (korrekcióval) oldjuk a kapcsolódó feszültséget. Néha mindezt sírás, nevetés vagy ásítások fűszerezik, melyek mind a régóta fennálló nyomás kiengedésének jelei. Természetesen a korrekciót is az izomteszt segítségével határozzuk meg, hiszen mindenkiben ott van a számára legjobb megoldás kulcsa, csak meg kell találni ;) Ehhez nyújtunk mindenkinek segítséget.

A módszer egyszerűsége teszi lehetővé, hogy bárki könnyen megtanulja. Ahogy azt a One Brain kidolgozói is mondták: minden családban kéne legyen legalább 1 ember, aki az első 3 modul technikáit ismeri. Ez olyasmi, mint a házipatika, csak épp a kiegyensúlyozottabb, békésebb, könnyedebb élethez segít hozzá.
Ha szeretnéd te is bővíteni az ezirányú tudásodat, akkor várlak 1, ill. többnapos képzéseinken!

Szeretettel:

Széplaki Viktória, Viki

https://magabiztossag.webnode.hu/
https://kiegyensulyozottsag.webnode.hu/
https://gyerekfejlesztes8.webnode.hu/

Stresszoldó (NEP akupresszúra + kineziológia)
One BrainTM (kineziológia) tanár, segítő
LEAP konzulens (neuroenergetikai kineziológia)
Aura-Soma konzulens
Reflexológus
Reiki tanár

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva - a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.

#felnőttképzés #stresszoldás #képességfejlesztés #kineziologiatanfolyamok