A Gyengéd Erő megtapasztalása

2013.11.27

avagy a MAGENTA csodája - az Aura-Soma színfilozófiájának nyelvén ;)

Mi is a MAGENTA lényege? Kifejező magyar nyelvünk által: a MAG-ÉN megTApasztalása. Annak a MAGnak, mely mindannyiunkban ott van, de mivel a szemeinkkel nem látható, ezért nem mindig vesszük észre!

Mire képes ez a MAG (többek között)? Segít a figyelmünket olyan - akár apró, hétköznapi - dolgok felé irányítani, ami örömet, áldást hoz az életünkbe.

Találkozhatunk olyan emberrel, - legyen ő most, Ború néni -, aki általában másra figyel fel inkább: 'Olyan nyúzott vagy! Mi történt?' Lehet, hogy addig nem is gondoltál erre, de ezek után: 'Tényleg. Olyan nyűgös napom volt. A Metrót is lekéstem.... ' és kezdődik a nem épp építő gondolatokban, élményekben (a megenta színfilozófiás párja, az OLAJZÖLD) Keserűségben való tocsogás. És ha addig nem érezted magad nyúzottnak, akkor mostanra már nagyon is benne vagy! És sokszor dühösen gondolunk vissza 'Ború nénire': 'Kiakaszt!' vagy 'Hogy jön ahhoz, hogy ilyen állapotba hozzon?' vagy 'Amikor ezzel jön, legszívesebben orrba gyűrném.' stb. ki milyen habitusú.

DE dönthetsz bizakodóan is és átveheted tőle a zseblámpát, hogy új irányba világíts vele! Az OLAJZÖLD másik oldalát megélve felismerheted, hogy 'Bármit elérhetsz a Szándék, a Bizalom, a Hit és az örök Remény által.' Ezzel terelve őt a MAGENTA tapasztalás felé. Megkeresheti az építő dolgokat is - azokkal helyettesítheti a keserű gondolatokat -, és figyelhet inkább arra! A figyelem a SÁRGA színhez kapcsolódik, akárcsak a (régi) zseblámpák fénye. De ugyanide tartozik a humor is! Ha nem tudod, miként vedd át finoman Ború nénitől a zseblámpát, akkor válaszolhatsz neki, valami megdöbbentően vicceset. Egy ismerősöm valakinek azt javasolta, máskor mondd, hogy 'Azért, vagyok ilyen nyúzott, mert kicsit megviselt, ahogy az előbb azt a hatalmas barna macit kinyomtam a WCbe!' Aztán nyugodtan nevesd el magad (ezt már én teszem, hozzá). Ezzel máris kihúztad a keserűség mocsarából! Ahelyett, hogy bemásztál volna mellé oda.

Hála Chris Lewis-nak - egy Tai-chi edzőtábor veztőjének - 2013 őszén a Magenta energia csodálatos megtapasztalásában lehetett részem (színfilózófiásan, röviden, tömören megfogalmazva).

Chrisnél például azt tapasztaltuk, hogy amikor látta valakin, hogy valami speciálisan nem stimmel a mozgásával, akkor ahhoz, hogy az illető számára valóban lazítóvá tegye a Tai-chit, előbb Ráhangolódott - Figyelmesen nézte egy darabig -, majd elvonult, és elkezdte utánozni a látott mozdulatokat. Így érzett rá, hogy mi lenne a legmegfelelőbb tanács.

Már az első napon éreztem, láttam, hogy Christől a lazítást (a lehető legmélyebb értelemben) lehet ellesni. Arra viszont nem is számítottam, hogy 1,5 nap alatt, közvetlenül kapott személyes javítás nélkül milyen felemelő hatást ér el: a megelőző 6 év alatt még soha nem sikerült ennyire finoman, természetesen, lazán végigcsinálnom, végigélveznem a sorozat mind a 108 lépését. Felszabadultan szinte repültem, áramlásban voltam (FLOW), határtalan Hálát éreztem mindezért (szintén Magenta fogalom ;)

Folyamatosan erre a bizonyos MAG-ra figyelt és nagyon egyszerű tanácsokkal minket is errefele terelgetett.

A MAGENTA, mint fény szín a LILA (a kineziológiában a RÁHANGOLÓDÁS színe) és VÖRÖS (a LELKESEDÉS, erő, mozgás... színe) keveréke. Ezek közül a LILA tovább bontható, hiszen a KÉK (pl. a Béke, Nyugalom, Bizalom színe - az említett Bizakodás!!) és VÖRÖS keveréke.

Valakinél elérhetünk úgy is változást, ha erővel (itt a VÖRÖS nem épp építő oldalára gondolok), hatalmi szóval nyomjuk rá azt, amit akarunk, de kérdés, hogy milyen áron!

Milyen út van még? Mit tehetünk, hogyan finomíthatunk ezen, hogy mindenki számára jobb megoldást találjunk? Hogy mindenki lazábban viselje a dolgot? A MAGENTA Erejével. Hogyan? Azáltal, hogy HAJLANDÓAK vagyunk:

- Elfogadni (cimkézés nélkül) az illetőt, helyzetet... (akár ajándéknak tekinteni, mely lehetőséget ad felfigyelni valamire, változni, változtatni),

- Ráhangolódni a lényegre, majd

- nyugodt határozottsággal, Gyengéden rámutatni a megfelelőbb, építőbb irányra.

A MAGENTA egy olyan Erőt képvisel, melynél a cél: a mindenki számára legfőbb jó elérése. Ez segít finomodni. És azokban a helyzetekben, amikben eddig HARAGot éreztél és azt, hogy küzdened kell (Harcbanálló), elérheted az építő megoldást.

A One Brain (kineziológia) térképén, a Viselkedési Barométeren szépen kirajzolódik mi is történhet: a legalsó (Tudatos és Tudatalatti szintek alatti), Testi szinten a Kiteljesedés áll. Ezt ösztönzi Chris azzal, hogy ELKÜLÖNÜLÉS helyett és anélkül, hogy a hiba forrását Betegesnek ítélné meg (a térkép 'sötét oldala') - figyel, belehelyezkedik, kiterjeszti magát arra, akinek a mozgásában valami furát lát, ezzel EGYSÉGet hoz létre vele. Így ráérez a hiba forrására. Gyengéden, de mégis Magabiztosan, a határozott, testi szinten megélt felismerés által HAJLANDÓ megközelíteni egy-egy embert, csoportot és ebben rejlik az Ereje!

Nem véletlen, hogy a Tai-Chit 'mozgásforma' helyett, inkább 'Belső művészetként' említik. Edzéseken, táborokban sokat hallhatjuk a Szándék és a Figyelem beállításának fontosságát - főleg a mozgással kapcsolatban, de persze ez minden másra kiterjed, Kiteljesedik. Szintén sokszor halljuk a 'Hogy érzitek magatokat?' kérdést. Ezek azon gyengéd eszközök, melyek célja: a változás, fejlődés elősegítése!

Az ÉAH (Érzem - Akarom - Hajlandó vagyok) módszer a kineziológiából talán könnyebben, vagy gyorsabban felfoghatóvá teszi miről is van szó:

É - mit érzel? Hogy érzed magad? Akár milyen testérzeteid vannak? Pl. amikor a cikk elején említett történetben 'Ború néni' odalép hozzád - 'Mi a baj? Miért nézel ki ilyen rosszul?' Kellemes érzés tölt el, ennek hallatán? Ha nem, akkor:

A - mit akarsz? (Szeretném jobban érezni magam!) Vedd át a zseblámpát, az irányítást az érzéseid és gondolataid felett! Ezzel átvetted a kulcsot a 'Derű' feliratú ajtóhoz. Pár jó mély levegővétel segítségével tudatosan lazítsd el azokat a testtájaidat, ahol kellemetlenséget érzel.

H - Mit vagyok hajlandó tenni érte? Egyáltalán hajlandó vagyok átvenni a zseblámpát? Megmutathatom Ború néninek, hogy vannak ám más lehetőségek is!

A HAJLANDÓSÁG egy nagyon fontos kulcs. A kineziológia a NARANCS színt társítja ide, melyhez a SZÍNFILOZÓFIÁban a Felszabadultság kapcsolódik. És miből áll a NARANCS:

- az egyik fele SÁRGA: a Figyelem iránya, Szándék, Cél és

- a másik fele VÖRÖS - Cselekvés, Energiabefektetés.

Pont ezek egyvelege szabadíthat fel!

Ismerheted (szintén egy SÁRGA dolog ;) hogy épp hol állsz, hogy melyik ajtón szeretnél átmenni, de amíg nem teszed meg az odáig szükséges lépéseket (a VÖRÖS egyik oldala), addig nem jön létre változás! Maradsz, ahol vagy! (A VÖRÖS másik oldala - Megrekedés.)

A HAJLANDÓSÁG párja a HARAG. Mindkettő ugyanazon energia kétféle megjelenési formája. Egy érme 2 oldala! Ha épp kezdenél haragba gurulni, Felháborodni, Fortyogni, Füstölögni, Hisztizni... akkor kérdezd meg magad: Jó úton járok? Tettem valamit azért, hogy mindez ne így legyen? Fogékony, Figyelmes vagyok a felém érkező jelzésekre, hatásokra? Hajlandó vagyok Megfelelő utat keresni? Felelősséget vállalni (pl. a zseblámpa átvételével)...

Ha úgy érzed, hogy valami nem stimmel, akkor

1. használhatod a MAGENTA energiáját: fordíthatod a figyelmedet azokra az egyszerű dolgokra, amik felszabadítanak, a hála érzésével töltenek fel. Ha még mindig nem stimmel valami, akkor (felderítheted 'a keserűség mocsarát') Ráhangolódhatsz, Megfigyelhetsz, Átérezhetsz, hogy be tudd azonosítani mi a gondod. (de nem kell bele is ragadnod!)

Bízhatsz és hihetsz benne, hogy megtalálod a MAGhoz, lényeghez az építő oldalhoz vezető legegyszerűbb utat, és az ide emelő Gyengéd Erőt.

Ha mindezért tenni is hajlandó vagy, akkor felemelő, felszabadító élményben lehet részed és másokat is ehhez segíthetsz hozzá!

2. vagy jöhet az ÉAH?

  • - Hogy érzem magam?
  • - Mi akarok?
  • - Mit vagyok hajlandó tenni érte?


A képen az Aura-Soma Színfilozógiás rendszer egyik eleme, a MAGENTA palackhoz tartozó TARO lap látható: Érmék lovagja. A Gyengéd Erő, mely felemel!

Szeretettel:

Széplaki Viktória, Viki
Harmónizálás Képességkibontakoztató Központ
info@harmonizalas.hu

facebook: Harmonizálás közösségi oldal

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva - a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.